Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Viljo etsii Maailman Vahvinta Viljelijää

VILJO 2014 maa- ja metsätalousmessut käynnistyy huomenna torstaina. Viljo-messuilla esitellään maa- ja metsätalouteen liittyviä koneita ja laitteita kolmen päivän aikana. Lisäksi Viljo etsii Maailman Vahvinta Viljelijää ja Country-tyttöä yhdessä MTK:n nuorten kanssa.

VILJO-messut tähtää Pohjois-Suomen suurimmaksi ammattimessutapahtumaksi, näytteilleasettajia on jo tälle kesälle yli 200, 70 enemmän kuin viime vuonna.
Messualue on tänä kesänä Kuorevirralla, näytteilleasettajia on ulkoalueella sekä sisätiloissa jää- ja liikuntahallissa. Messukävijöitä odotetaan 12 000. Viime vuonna lipun osti 8 000 ihmistä. Kun otetaan huomioon perhelipun ostaneet, kävijöitä oli 10 000.
Uutta tänä vuonna on laaja metsäosasto. Myös maatalouskoneita ja -laitteita on esillä viime vuotta enemmän. Näytteillä on muun muassa bioenergiaan, kaukolämpöön, energiapuun hyödyntämiseen liittyvää kalustoa. Siiloja, metsäperävaunuja, kattiloita, polttoainesäiliöitä, siemeniä…
Uuta messuilla on niin ikään lähiruokatori, missä esittelee, maistattaa sekä myy tuotteitaan yli 20 lähiruuantuottajaa ympäri Suomea. Tarjolla on kotijäätelöä, sinappia, lihaa, kalaa, hunajaa, piirakoita…
Myös lapsiin on tänä vuonna satsattu. Lapsille on tarjolla potkutraktorikisaa ja karusellia. Jälkikasvun voi myös jättää turvallisin mielin lapsiparkkiin, kun itse tutustuu messuihin.
Vaikka Viljo tähtää Pohjois-Suomen suurimmaksi ammattimessuksi, on messuilla tarjolla kaikille kaikkea.
Perjantaina kisataan Maailman Vahvin Viljelijä -tittelistä. Country-tyttökisa on torstaina.
Pääorganisaattori Mikko Korvinen kertoo, että jatkossa messut pyrkii kansainvälistymään, tänä kesänä näytteilleasettajissa on virolaisia, venäläisiä on vieraina.
– Messuille erinomainen keskuspaikka on Kiuruvesi, sillä paikkakunta on keskellä maa- ja metsätalousvyöhykettä, Korvinen sanoo.